ABIGO Medical utvider sortimentet av Sorbact® infeksjonsforebyggende bandasjer med Foam Gentle Border

Den nye Sorbact® Foam Gentle Border-bandasjen tar Sorbact®-teknologien enda et skritt videre med den nye alt-i-ett-bandasjen med myke silikonkanter, spesielt tilpasset for pasienter med sensitiv eller sårbar hud. Sorbact® bakteriebindende bandasjer er med på å forebygge infeksjoner i tillegg til å behandle allerede infiserte sår som er vanskelige å få til å tilhele. Infiserte sår betyr lengre tilhelingstid, noe som fører til unødvendig lidelse for pasienten og økte kostnader for samfunnet.

Sorbact® Foam Gentle Border er en atraumatisk alt-i-ett-bandasje som reduserer den mikrobielle belastningen på en lang rekke sårtyper. Bandasjen består av et grønt Sorbact® sårkontaktlag, polyuretanskum, selvklebende kanter i myk silikon og en dampgjennomtrengelig beskyttelsesfilm av polyuretan. Sorbact® Foam Gentle Border er ment for behandling av rene, koloniserte, kontaminerte eller infiserte sår med moderat sekresjon, som for eksempel operasjonssår, traumesår, trykksår, diabetiske sår samt sår på føtter og ben.

Med sine hudvennlige, selvklebende kanter i myk silikon er Sorbact® Foam Gentle Border en bandasje som er spesielt godt egnet til bruk hos pasienter med sensitiv eller sårbar hud. Det kan for eksempel være eldre pasienter, pasienter som ikke tåler vanlig plaster eller kirurgisk tape, pasienter med tynn hud etter langvarig bruk av systemiske kortikosteroider og barn som opplever smerte ved fjerning av plaster.

Sorbact® Foam Gentle Border er basert på Sorbact®-teknologien som bygger på at sårkontaktlaget i bandasjen er mer attraktivt for mikroorganismene enn selve sårflaten. Mikroorganismene binder seg irreversibelt til Sorbact®-overflaten og fjernes ved bandasjeskift. Sorbact® Foam Gentle Border kan brukes forebyggende for å forhindre infeksjoner i ulike typer sår og finnes i tre forskjellige størrelser.

– Å inkludere Foam Gentle Border-bandasjen i Sorbact®-produktserien er vår respons på kundenes og pasientenes behov, sier Mattias Andrup, direktør for Medical Affairs ved ABIGO Medical. Vi er svært glade for å kunne tilby denne skånsomme, alt-i-ett-bandasjen som også kan skilte med den unike Sorbact®-teknologien.

Sorbact® Foam Gentle Border ble lansert i sammenheng med den 26. EWMA-konferansen (European Wound Management Association), EWMA 2016, 11.–13. mai i Bremen, Tyskland.

Kontakt Björn Larsson, direktør for Marketing Communication, bjorn.larsson@abigo.se, +46 31 36 14 887

Mer om Sorbact®
Vanlige mikroorganismer i sår binder seg til Sorbact®, for eksempel Staphylococcus aureus, Streptococcus species, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans samt MRSA¹-bakterier. Det er ikke beskrevet noen resistensmekanismer mot Sorbact®. Sorbact® inneholder ikke og frigjør ikke giftige stoffer, og kan brukes til barn og under graviditet. Det finnes et omfattende utvalg av Sorbact®-bandasjer i ulike typer og størrelser som brukes i mer enn 65 land, distribuert av våre partnere og distributører. For mer informasjon om Sorbact®, gå inn på https://www.abigo.com/products/wound-fungus/sorbact/

Om ABIGO Medical
ABIGO Medical er et svensk farmasøytisk selskap som eier, utvikler, produserer og markedsfører legemidler og medisinsk utstyr. ABIGO Medical tilbyr en lang rekke reseptfrie og reseptbelagte legemidler i tillegg til flere legemidler innen avansert sårbehandling og behandling av øre, nese og hals (ØNH) samt mat til spesielle medisinske formål. Selskapet ble grunnlagt i 1989 av dagens eiere, brødrene Jan G. Smith og Leif Smith, som begge fremdeles er aktivt involvert i driften av ABIGO. ABIGOs produkter selges og brukes i over 65 land gjennom vår egen salgsorganisasjon og via partnerne våre. Konsernomsetningen for 2015/2016 vil være omtrent 275 millioner svenske kroner, og det forventes ytterligere vekst som skal reinvesteres i forskning og utvikling. For å tilfredsstille den økte etterspørselen, blant annet etter Sorbact®, skal mer enn 40 millioner svenske kroner investeres for å flerdoble kapasiteten ved selskapets produksjonsanlegg i Askersund.

Sorbact® er et registrert varemerke tilhørende ABIGO Medical AB.

Referanser:
1. Rönner AC, Curtin J, Karami N, and Rönner U. Adhesion of meticillin-resistant Staphylococcus aureus to DACC-coated dressings. J Wound Care 2014; 23(10):484, 486-488.