Ny svensk sårpleieprodukt bidrag i helsevesenet – Superabsorbent med bakteriell bindingskapasitet

Infiserte sår betyr lenger healingtid, fører til unødvendig lidelse for pasienten og økte kostnader for samfunnet. Sorbact® bakteriell binding bidrar til å hindre infeksjoner og behandle sår som allerede har blitt infektert og er vanskelig å helbrede. Nå utvides utvalget med et superabsorberende. Den nye bandasjen utvider bruksområdet til å omfatte kraftig til intensivt væskende sår.

Sorbact® bandasje forebygger og behandler sårinfeksjoner gjennom å naturlig redusere den bakterielle belastingen og dermed forbedre kliniske resultater og så vel redusere pasientenes lidelse som medisinske utgifter. Med Sorbact® teknologi skapes et kontaktområde som bakterier søker seg til heller enn til såroverflaten. Bakteriene bindes til Sorbact® overflaten og fjernes når bandasjen skiftes.

Møter etterspørsel
Nye Sorbact® superabsorbent er det nyeste tilskuddet til produktspekteret. Det er også for tiden den eneste tilgjengelige superabsorberende bandasjen som binder bakterier. Bandasjen er til bruk i behandling av kraftig til intesive væskende sår som for eksempel kirurgiske sår, traumatiske sår, trykksår, diabetessår og fot- og liggesår. Superabsorbereren kombinerer Sorbact® teknologien med en superabsorberende kjerne, og en vannavvisende overflate for å hindre at væske lekker gjennom. Den er tilgjengelig i følgende størrelser: 10x10cm, 10x20cm, 20x20cm og 20x30cm. Sorbact® superabsorbent vil først bli lansert i Europa, og deretter i andre regioner.

– Å utvide med superabsorbereren er en direkte respons til kundenes og pasientens behov, sier Mattias Andrup, Medical Affairs direktør i ABIGO Medical. Kundereaksjoner har vært veldig positive. Bandasjen har alt som kundene kan kreve fra en superabsorberende og er nå kombinert med fordelene Sorbact® teknologien har.

Mer om Sorbact®
Sorbact® bindes til vanlige mikroorganismer i såret, slik som Staphylococcus aureus, Streptococcus arter, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa og Candida albicans, inkludert MRSA¹ bakterier. Det er ingen tegn på at motstanden ville utvikle seg mot Sorbact® teknologi. Sorbact® produktene er miljøvennlige, inneholder ikke eller avgir giftige stoffer, er allergivennlige og kan brukes på barn og under svangerskapet. Det finnes en rekke forskjellige typer enheter og størrelser.
For mer informasjon, vennligst besøk: www.abigo.com/products/wound-fungus/sorbact/

Om ABIGO Medical
ABIGO Medical er et svenskt entreprenørdrevet farmasøytiskt selskap som eier, utvikler, produserer og markedsfører legemidler og medisinsk utstyr. ABIGO Medical har et bredt utvalg av reseptfrie og reseptbelagte legemidler, samt et spekter av medisinske produkter i avansert sårbehandling og øre, nese og hals (OHN) og næringsmidler til spesielle medisinske formål. Selskapet ble stiftet i 1989 av de nåværende eierne, brødrene Jan G. Smith og Leif Smith, begge fortsatt aktivt involvert i forvaltningen. ABIGOs produkter selges og brukes i mer enn 60 land, både gjennom egne salgsorganisasjoner og samarbeidspartnere. ABIGOs omsetning overstiger 200 millioner årlig med jevn, kontinuerlig vekst og lønnsomhet, som reinvesteres i forskning og utvikling. Sorbact er et registrert varemerke for ABIGO Medical AB. Mer informasjon er tilgjengelig på www.abigo.com

Kontakt: Anders Elliot – Utland Director, Medical Device Division, Global Director Medical Device Division, anders.elliot@abigo.se, +46 31 748 49 50

¹ Rönner U & A.C. et al. Adhesion of meticillin-resistant Staphylococcus aureus to DACC-coated dressings. J Wound Care, vol 23, no 10, Oct. 2014.