Svensk suksess mot ekstern otitt får ny eier

ABIGO Medical AB overtar selskapet Amellnova AB, som har sitt hovedkontor i Uppsala, og som dermed blir en del av Abigo-konsernet.Med Amellnovas storselger Otinova, et produkt for behandling av øregangsbetennelse (ekstern otitt), styrker Abigo sin posisjon innenfor ørebehandling ytterligere ved å tilby reseptfri hjelp for all egenpleie av øre og øregang.

Abigo blir takket være produktene Vaxol, Otovent og Otinova en sterk samarbeids- og kunnskapspartner for helsevesenet og apotekene når det gjelder behandling av ørelidelser. Abigo styrker sin posisjon innenfor helse og egenpleie med fokus på kampen mot antibiotikaresistens og med produkter som både forebygger og effektivt behandler infeksjoner.

Hvert år rammes vel 100 000 svensker av ekstern otitt (betennelse i øregangen). Behandlingen har først og fremst bestått av reseptbelagte legemidler som inneholder steroider og antibiotika, men Otinova er nå i ferd med å endre dette. Otinova inneholder verken steroider eller antibiotika. Produktet forebygger og behandler ekstern otitt enkelt og effektivt, og det er reseptfritt og til stor nytte for helseomsorgen og pasienter som er rammet.

– Otinova er et verdifullt tilskudd for Abigo. Det er et svært interessant produkt med suksess på markedet, som dessuten har et stort utviklingspotensial. Abigo er et komplett legemiddel- og medisinteknisk selskap. Vi har kompetanse og ressurser til å kunne utvikle en bredere produktportefølje og dermed øke salget kraftig, så dette er en spennende mulighet. Otinova passer oss perfekt. Vi skal styrke interessen for Otinova i Skandinavia og i det øvrige Norden, og deretter globalt. Vi markedsfører allerede nå produktene våre fremgangsrikt i mer enn 65 land, sier Jan G. Smith, CEO i Abigo.

– Abigo kan markedsføre Otinova på mange flere markeder enn det Amellnova ville ha klart, så dets potensial vil nå bli ivaretatt på en optimal måte. Dessuten er Otinova et utmerket komplement til andre Abigo-produkter. Abigo har nå tre produkter på dette området i sin portefølje, og det vil gi Otinova de beste forutsetninger for å bli den store suksessen som produktet fortjener, sier Amellnovas grunnlegger Claes Lundberg.                                                                 ./.

 

Amellnova AB – nå et selskap i Abigokoncernen – er et medisinteknisk selskap som blant annet utvikler og selger Otinova, en ørespray som brukes til behandling og forebygging av ekstern otitt (øregangsbetennelse). Otinova er uttørkende, kløestillende, antibakteriell og antimykotisk, uten å inneholde verken steroider eller antibiotika. Otinova er CE-merket og det eneste medisinske produktet som er registrert av det svenske Läkemedelsverket for indikasjonen profylakse og behandling av ekstern otitt. Otinova selges reseptfritt, først og fremst på apoteker i Sverige, Norge og Danmark, og omsetter i dag cirka 4 MSEK.

 

Hvis du ønsker mer informasjon, se Mynewsdesk